četvrtak, 23. kolovoza 2018.
Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom
cca 50 dag purećih prsa
6 kriški pršuta (rezanog vrlo tanko)
4 kriške dimljenog sira
4 kolutića ananasa
15 – 18 dag sjemenki suncokreta
2 kom jaja
po potrebi brašna
po ukusu soli i papra
po potrebi ulja za prženje
Priprema
1.
Samljeti suncokretove sjemenke strojem za mljevenje orašastih plodova.
2.
Purećim prsima odstraniti kožu i pažljivo ih odvojiti od prsne kosti. Jednu polovicu razdvojiti horizontalno na dva dijela, a drugu spremiti za kasniju uporabu.
Svaki dio purećih prsa još jednom pažljivo izrezati horizontalno tankim oštrim nožem, no ne do samoga kraja, neka na jednoj strani bude spojeno. Odreske pažljivo raširiti, položiti na prozirnu foliju i prekriti drugom folijom. Lagano istuči batom za meso tek da se površina izravna.
3.
Svaki odrezak malo posoliti i popariti s jedne strane (koja će biti vanjska) te položiti kriške sira.
4.
Na sir poslagati kriške pršuta.
5.
Kolutiće ananasa dobro prosušiti papirnatom salvetom ili čistom krpom, izrezati na kockice i poslagati ih na odreske.
6.
Svaki odrezak preklopiti i učvrstiti metalnim štapićima ili čačkalicama.
7.
Pripremiti sastojke za pohanje na posebne tanjure. Pohati na klasičan način: dobro utapkati u brašno, provaljati u razmućenim jajima, a potom ih dobro obložiti mljevenim suncokretovim sjemenkama.
Pohati u dosta ulja na srednje jakoj temperaturi.
Posluživanje
Mi smo kao prilog odabrali pirjani grašak na engleski način i salatu putericu.
izvor:recepti za top jela.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar