četvrtak, 23. kolovoza 2018.

Piletina pohana u pivu za pola sata!


Fino a isplatno, od pola kg piletine imate rucak makar 3 dana:)

Sastojci
oko 500 gr pilecih grudi
150 g brasna
2 jaja
oko 250 ml piva

sol, carry, vegeta…po ukusu..

Priprema
1.
Umutite jaja, brasno, sol, dodajte pivo i svu smjesu dobro izmijesajte i ostavite da malo odstoji. Piletinu izrezite na duguljaste trakice, ili vec kako zelite, pospite ih curryjem, posolite, popaprite ako zelite, umacite u smjesu i isprzite na ulju.
2.

Ja ih obicno przene stavim na papir da upije onu masnocu od przenja, pa ih serviram ili tople ili hladne, ali uvijek s nekim mlijecnim umakom, obicno od vrnhja, svjezeg sira, jogurta i slicno.

izvor:recepti za top jela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...