četvrtak, 13. rujna 2018.
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci
300 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog)
100 g šećera
4 žumanjka
100 g tamne čokolade (70% kakaa)
2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Priprema
1.
Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.
Maknite s vatre, dodajte čokoladu iskidanu na kockice i med, i miješajte pjenjačom dok se ne istope.
Pjenjačom ili mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom.
Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije provreti.
2.
Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.
Kad se potpuno
ohladi stavite je u hladnjak najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
3.
Pripremite dalje sladoled po uputstvu za vaš stroj.
Gotovi sladoled rashladite u zamrzivaču par sati prije posluživanja.
Ako nemate stroj za sladoled, ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike sva 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar