petak, 31. kolovoza 2018.
OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.. MORATE PROBATI!
Sastojci
kore
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja
fil
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade
preliv
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka
Priprema
1.
mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
2.
za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
3.
za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.
4.
kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Posluživanje
za sat vremena se može seći i služiti
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar