petak, 24. kolovoza 2018.

JEDNA OD UKUSNIJI PITA KOJE SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME


Sastojci
500 g tankih kora
od 350 -500 g sira
1 čvrsti jogur



1 dcl mineralne vode
4 jaja
ulje za premazivanje kora
sol

Priprema
Umutiti jaja, jogurt i kiselu vodu, malo posoliti, probajte.



U podmazanu tepsiju staviti 1/3 kora ali svaku posebno malo poprskati vrelim uljem ili namazati kistom.
Sir posolite i malo ga izmješajte možete dodati i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Staviti polovinu sira na kore,zatim ponoviti postupak, ponovo kore koje prskate ili mažete, ostatak sira i na kraju kore.
Gibanicu isjeći u pravokutnike, i gornju koru poprskati vreljim uljem, zaliti smjesom od  jaja, jogurta i malo soli.
Peći oko 35 minuta na 180C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...