petak, 24. kolovoza 2018.
ČORBA MOG DJETINSTVA…OVO JE PRVO JELO KOJE SAM NAUČILA SPREMATI
Sastojci
50 g butera
900 g krompira (na kocke)
1 crni luk (110g)
100 g mrkve (na vece kocke)
170 g sitno isjeckanog paradajza
80 g rize
vegeta
mljevena crvena paprika
1,300 ml vrele vode
1 velika kasika persuna
Priprema
Buter staviti u lonbac da se istopi.
Dodati luk, mrkvu i paradajz pa prziti par minuta da se dobro uprzi.
Sad dodati krompire i sve mjesajuci dobro uprziti,
zacinivsi vec sa vegetom i mljevenom paprikom.
Dok przite krompir dodavati sve po malo vrele vode, ne sve odjednom.
Sad smanjiti temeraturu na srednju, dodati rizu, i naliti sa ostatkom vode i kuhati dok sve fino ne omeksa.
Pred sami kraj dodati 1 veliku kasiku persuna, suhog.
Posluživanje
Corba je malo gusca, ne previse, ali ko ne voli moze dodati vise tekucine, nekih jos 200 ml vode, ili tecnog vrhnja (pavlake).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar