ponedjeljak, 30. srpnja 2018.

PILETINA U SATARAŠ SOSU ZA SAMO 20 MINUTA


SASTOJCI
oko 500 g pilećih fileta
4 paprike
3 paradajza
2 glavice luka
po želji so
biber



mješavina začina
Za prilog
po želji krompir
pirinač
tjestenina

PRIPREMA



Filete isjeći na kockice, pa staviti na zagrijano maslinovo ulje. Začiniti po želji, mješavinom začina i biberom, pa prodinstati. Posebno na ulju propržiti isjeckane paprike, luk, pa kad su proprženi dodati i oljušten i isjeckan paradajz, pa posoliti.
Skloniti sa vatre, pa propasirati štapnim mikserom. Propasiranim sataraš sosom preliti piletinu, pa pustiti još par minuta da se krčka na laganoj vatri.
Poslužiti uz pire krompir, kuhani pirinač ili tjesteninu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...