četvrtak, 31. svibnja 2018.
LAGANA I UKUSNA VEČERICA I KADA SE OHLADI…
Sastojci
TIJESTO: 250 g oštrog brašna
120 g maslaca/margarina
2 jaja
prstohvat soli
malo pecilnog praška cca 1 1/2 žličica
NADJEV:
3 jaja
1 vezica zelenog dijela mladog luka
150 g kuhane šunke
40 g parmezana
1 kiselo vrhnje
3 kockice feta sira
malo bibera
3-4 kisela krastavca
Priprema
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i neka odleži pola sata u frižideru
Zeleni dio mladog luka nasjeckajte sitno,kisele krastavce i kuhanu šunku narežite na kockice,zatim pomiješajte sa kiselim vrhnjem,jajima,parmezanom , zdrobljenim feta sirom i biberom.
Tijesto razvaljajte i obložite donjim dijelom kalupa za pite,na tijesto zatim istresite nadjev i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 30-45 min ( ovisi o pećnici).
Posluživanje
Možete poslužiti uz zelenu salatu ako volite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, UKUSAN I IZDAŠAN… Još jedan kolač iz zbirke bakinih recepata… SASTOOJCI ZA PRHKO TIJESTO 2 žumanjka 60 g š...
Nema komentara:
Objavi komentar