subota, 17. veljače 2018.

Voćni griz kolač


Sastojci
2 jaja
70 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml kiselog vrhnja 20% mm ili čvrstog jogurta
70 g rastopljenog maslaca
malo ribane limunove korice
100 g pšenične krupice (griza)
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1 prstohvat soli
voće svježe, smrznuto ili iz kompota (marelice, šljive, breskve, bobičasto voće...)
Priprema
1.
Četvrtasti kalup 20x25 cm ili okrugli Ø26 cm premazati maslacem i posuti brašnom.

Pomiješati brašno, griz, prašak za pecivo i sol.

Maslac rastopiti i pustiti da se malo prohladi.

Pećnicu uključiti na 170°C.

2.
Pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer.

Dodati limunovu koricu, kiselo vrhnje ili jogurt i rastopljeni maslac.

Na kraju umiješati smjesu sa brašnom i grizom.

Izliti u kalup i poravnati.

Po vrhu gusto poslagati voće.

Peći oko 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha. Dužina pečenja ovisi o pećnici, ali i o odabiru voća.
coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...