subota, 17. veljače 2018.

Hurmašice


Sastojci 
2 jaja
pola praška za pecivo
2 manje šoljice šećera
1 kašika kokos ulja
150 gr putera
2 šoljice ulja
6 šoljica brašna
Agda: 6 šoljica šećera i 7 šoljica hladne vode
Priprema
Jaja i šećer umutiti mikserom dobro,dodati ulje i 150 gr putera,te polako dodavati k tome brašno s praškom za pecivo.Masa treba da se odvaja od posude,dodati još malo brašna po potrebi.

Umijesiti rukama tijesto dobro da se sve sjedini.Dodati k tome i kašiku kokos ulja.

Oblikovati hurmašice i redati u nauljen pleh za pečenje.

Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Dok se peku pripremiti preljev.

6 šoljica šećera i 7 šoljica vode da prokuha i da se dobro ukuha.Agda treba da bude gusta.

Tople pečene hurmašice zaliti s toplom agdom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...