subota, 17. veljače 2018.
Hurmašice
Sastojci
2 jaja
pola praška za pecivo
2 manje šoljice šećera
1 kašika kokos ulja
150 gr putera
2 šoljice ulja
6 šoljica brašna
Agda: 6 šoljica šećera i 7 šoljica hladne vode
Priprema
Jaja i šećer umutiti mikserom dobro,dodati ulje i 150 gr putera,te polako dodavati k tome brašno s praškom za pecivo.Masa treba da se odvaja od posude,dodati još malo brašna po potrebi.
Umijesiti rukama tijesto dobro da se sve sjedini.Dodati k tome i kašiku kokos ulja.
Oblikovati hurmašice i redati u nauljen pleh za pečenje.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Dok se peku pripremiti preljev.
6 šoljica šećera i 7 šoljica vode da prokuha i da se dobro ukuha.Agda treba da bude gusta.
Tople pečene hurmašice zaliti s toplom agdom.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...

-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
Nema komentara:
Objavi komentar