četvrtak, 13. rujna 2018.

POHOVANE TIKVICE PEČENE U RERNI, PRSTE DA POLIŽETE :)


SASTOJCI:
     tikvice (kolicina po zelji)
     brasno
     jaja




 
    prezle
     oko 1/2 dcl ulja
     so, kolicina po zelji

PRIPREMA:
Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle.




 
Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni.  Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :). Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira :)!

Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...