četvrtak, 23. kolovoza 2018.
NAKON MALE PAUZE – MOJA PRAZNIČNA TORTA – LAKO I BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE JEDE!
Za biskvit:
8 jaja
200 g šećera
200 g brašna
100 g mljevenih oraha
Za krema:
400 g malina
0,5 l jogurta
1 vrećica želatine
200 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
Za dekoraciju:
1 vrećica šlaga
50 g malina
150 g sjeckanih oraha
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke, šećer, orahe i brašno, te dodati čvrsto ulupane bjelanjke i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta.
3. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, pa poprečno prerezati napola kako bi se dobile dvije kore.
Krema:
1. U malo hladnog jogurta razmutiti želatinu, a ostatak jogurta staviti da prokuha.
2. Ključali jogurt skinuti sa štednjaka te pomiješati s razmućenom želatinom i ostaviti da se malo ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati maline, šećer i vanilin šećer, te dodati kremi od jogurta pa promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru staviti na pladanj za posluživanje, premazati je kremom i prekriti drugom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputama i premazati gornju koru i bočne stranice torte.
3. Na bočne stranice torte utisnuti sjeckane orahe, a tortu posuti malinama.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar