četvrtak, 23. kolovoza 2018.

NAKON MALE PAUZE – MOJA PRAZNIČNA TORTA – LAKO I BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE JEDE!


Za biskvit:

8 jaja
200 g šećera
200 g brašna
100 g mljevenih oraha
Za krema:

400 g malina
0,5 l jogurta
1 vrećica želatine
200 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
Za dekoraciju:

1 vrećica šlaga
50 g malina
150 g sjeckanih oraha
Priprema:

Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke, šećer, orahe i brašno, te dodati čvrsto ulupane bjelanjke i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta.
3. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, pa poprečno prerezati napola kako bi se dobile dvije kore.



Krema:

1. U malo hladnog jogurta razmutiti želatinu, a ostatak jogurta staviti da prokuha.
2. Ključali jogurt skinuti sa štednjaka te pomiješati s razmućenom želatinom i ostaviti da se malo ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati maline, šećer i vanilin šećer, te dodati kremi od jogurta pa promiješati.

Završni postupak:

1. Prvu koru staviti na pladanj za posluživanje, premazati je kremom i prekriti drugom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputama i premazati gornju koru i bočne stranice torte.
3. Na bočne stranice torte utisnuti sjeckane orahe, a tortu posuti malinama.

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...