subota, 25. kolovoza 2018.

LENJI KUPUS…KUPUS RADO SPREMAM ALI OVAJ JE NAJ,NAJ, NAJ


Sastojci
500 gr junetine od buta
200 gr suvog mesa od kolenice/ da ima kozuricu i masnoce/
1 srednja sargarepa
1 glavica crvenog luka



1 glavica/ oko 1 kg/ kupusa
po zelji Vegeta, biber, aleva paprika
malo ulja
malo vode
po zelji paradajz pire

Priprema
Ovaj kupus se kuva tako sto
sve isecemo na sitno, sem
kupusa i stavljamo redom u
dublji sud.
Na malo ulja proprzimo luk i
odmah dodamo sargarepu, meso
sveze i suvo.
Kupus isecemo na 4 do 6 delova



i poslazemo preko mesa.
Dodamo zacine, paradajz pire i nalijemo
vodom samo da ogrezne.
Jelo treba da bude gusto.
Ostaviti da kupus provri, smanjiti na
srednju temperaturu i kuvati oko 30 minuta.
Potom smanjiti na najslabiju temperaturu i
kuvati dok meso ne bude mekano.
Posluživanje
Ovo je “sladak ” kupus, ali mu suvo meso daje ukus “kiselog” kupusa i topi se u ustima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...