petak, 31. kolovoza 2018.

BEŽ TORTA! ŠTO BI REKLI, DOSLOVCE SE TOPI U USTIMA, DIVOTA.


Prekrasne beze kore sa isto tako odličnom kremom od mascarponea i nescafea.

SASTOJCI
Beze kore:
6 bjelanjaka
250 grama šećera


 
1 žlica gustina
1 žlica soka od limuna

KREMA
250 grama mascarpone sira
250 ml vrhnja za šlag
2 žličice instant kave (nescafe)
4 žlice šećera

PRIPREMA
1.
Izmiksajte bjelanjke, postepeno dodavajte šećer i na kraju gustin i limunov sok.
Stavite na pek papir u veliki protvan od pećnice i pecite sat vremena na 140 stupnjeva.
2.
Šlag takodjer izmiksajte sa šećerom pa u njega dodajte nescafe koji ste razmutili u žlici tople vode, i mascarpone


 
pa sve rukom i polako izmješajte.
3.
Pečenu i ohlađenu koru prerežite na tri dijela pa nafilujte kremom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...