utorak, 31. srpnja 2018.

Pita sa pudingom, belom čokoladom i keksom.


Pita koja pleni ukusom vanile, bele čokolade i keksa…

Sastojci
Za nadev:
100 g pudinga od vanile
5 dl vode ili mleka
300 g šećera
200 g bele čokolade
100 g mlevenog keksa

Za pitu:
500 g kora za pitu
4 jajeta
5-6 kašika šećera
2 dl kisele vode
1 dl ulja


 
Posipanje:
40-50 g šećera u prahu

Priprema
1
Staviti 4 dl vode ili mleka da vri, pa dodati šećer.
2
Prah za puding razmutiti sa 1 dl vode ili mleka, pa skuvati puding.
3
U topao puding dodati belu čokoladu, izlomljenu na kockice i mešati da se istopi i sjedini sa pudingom.
4
Dodati mleveni keks i izjednačiti masu. Ostaviti da se ohladi.
5
Umutiti mikserom cela jaja, dodati šećer, kiselu vodu i ulje i još malo umutiti.
6
Kore razdvojiti jednu od druge i grupisati po tri za svaki rolat (u pakovanju je bilo kora za 6 rolata).
7


 
Prvu koru premazati tankim slojem pripremljenog premaza od jaja.
8
Preko prve kore staviti drugu, premazati, staviti treću koru i premazati i nju.
9
Uz ivicu kore, celom dužinom, staviti šestinu fila.
10
Uviti u rolat i staviti u uljem podmazan pleh. Isto uraditi i sa preostalim korama, praveći mali razmak  između rolata.
11
Gornju površinu rolata ovlaš premazati premazom i peći u rerni oko 15 minuta na 170 stepeni.
12
Kada je pita pečena, isključiti rernu, ponovo premazati svaki rolat ostatkom premaza i vratiti na kratko u toplu rernu, pa izvaditi da se hladi.
13
Kada se prohladi, seći na parčad željene veličine.
14
Po želji posuti šećerom u prahu.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...