petak, 13. srpnja 2018.

AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE


Sastojci
1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje



5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar

Priprema
Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute



U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
Na krumpir poslagati narezana jaja......
....a zatim kobasice.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
......pa preliti kiselim vrhnjem.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

1 komentar:

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...