petak, 29. lipnja 2018.

Tjestenina sa svježim sirom


Sastojci
500 g tjestenine (fusilla)
4 jaja
1 l mlijeka
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
sol

1 žlica Vegete

Priprema
1.
U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
2.

Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Prokuhajte je, a zatim zapecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.
Savjet
Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.

izvor:recepti za top jela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...