petak, 29. lipnja 2018.
HLADNO PREDJELO. TERINA.
Hladno predjelo s kojim sam mnogo puta oduševila svoje drage goste
SASTOJCI
4 jogurta
500 gr majoneze
5 komada želatine u prahu
2 dcl vode za želatinu
ZA SLAGANJE
salama debljine 2-3mm, tvrdo kuhana jaja, kuhane mrkve, kiseli krastavci
PRIPREMA
Želatinu preliti vodom i ostaviti da nabubri.
Jogurt i majonezu pomiješati, staviti na vatru do vrenja, zatim dodati nabubrenu želatinu, maknuti s vatre, miješati dok se ne otopi. Tekućinu ostaviti 10-ak minuta da se malo ohladi i malo zgusne.
U tepsiju (moja idealna veličina je 30x25) ulijte tekućine toliko da prekrije dno, ostavite da se malo stisne, ja stavim u frižider na 5 min, ne dugo jer sastojci moraju malo utonuti, zatim slažete red mrkve, red tekućine, pa 5 min u frižider, red krastavaca......sve dok ne potrošite sve sastojke i
tekućinu, s tim da zadnji sloj sastojaka mora biti pokriven tekućinom.
Terinu ostavite u frižideru da se dobro stisne, najbolje preko noći i drugi dan se reže bez problema.
POSLUZIVANJE
Kao što možete iz mog kolaža vidjeti svi sastojci su narezani na ploške, ja sam se trudila narezati ih što tanje pogotovo jaja, ali ne treba pretjerivati, pogotovo za salamu je potrebno da bude oko 2-3mm debljine radi boljeg izgleda. Na moju veličinu tepsije ja sam skuhala 3-4 velike mrkve, 5 jaja, salamu sam rezala prilikom slaganja, a krastavce od prilike, prema osobnoj procjeni, ponekad ostane i viška.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, UKUSAN I IZDAŠAN… Još jedan kolač iz zbirke bakinih recepata… SASTOOJCI ZA PRHKO TIJESTO 2 žumanjka 60 g š...
Nema komentara:
Objavi komentar