četvrtak, 3. svibnja 2018.
Čokoladne kocke sa višnjama! Sočne kocke sa kombinacijom čokolade i višanja
Sastojci
Za kore:
3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika mleka
15 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil.
5 dcl vode
150 gr šećera
2 pudinga od čokolade
100 gr čokolade
500 gr očišćenih višanja
Preliv:
2,5 dcl slatke pavlake
100 gr čokolade
Priprema
Prvo skuvati fil: U posudu staviti 4 dcl vode i 150 gr šećera da se kuva. Umutiti 1 dcl vode i 2 pudinga od čokolade, dodati u vodu i šećer i kuvati da se zgusne.
Testo za kore: Umutiti 3 žumanca sa 15 kašika šećera, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka, 15 kašika brašna, 4 kašike kakaoa ,1 prašak za pecivo i umućena 3 belanca.
Pleh veličine 20x35 cm premazati uljem i posuti brašnom. U pleh staviti 1/2 testa i peći 10-ak minuta samo da se malo zapeče, pa po zapečenoj kori rasporediti 500 gr očišćenih višanja, preko višanja izrendati 100 gr čokolade, preko čokolade rasporediti mlak fil od kuvana pudinga.Preko pudinga staviti drugu polovinu testa i sve skupa peći na 170 stepeni.
Kad se kolač ispeče i ohladi staviti preliv.
Na tihoj vatri kuvati da se sjedini ( ne sme da provri) 2,5 dcl slatke pavlake i 100 gr čokolade. Kad se dobro ohladi preliti kolač.
https://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar