ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Rafaelo kocke sa jagodama


Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
300 ml mleka

Za fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka


 
250 g maslaca ili margarina
100 g prah šećera

Za fil od jagoda:
400 g jagoda
200 g šećera
2 kesice pudinga od jagoda
300 ml vode

I još:
100 g šlaga
200 ml mleka ili vode

Priprema
1
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
2
Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.
3
Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mleka, gustin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa prah šećerom.
4
Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi).
5
Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa


 
dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.
6
Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
7
Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa šlag umućen sa mlekom ili vodom.
8
Prijatno!
Recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...