četvrtak, 15. ožujka 2018.
RIGOLETO. Za one koji vole sitne kolačiće sa kakaom i čokoladom.
Odlični, kako izgledom tako i sastojcima.
Sastojci
Za testo:
90 g šećera u prahu
1 veće jaje
40 g kakaa prosejanog
140 g brašna prosejanog
100 g margarina
Za fil:
đžema po želji
Za umakanje:
čokolada za kuvanje
Priprema
1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.
Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar