četvrtak, 1. ožujka 2018.

KREŠENTI – ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj djeci također


Sastojci
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka

Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca



Priprema
1.
Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
2.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
3.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
4.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
5.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.
6.
U mojoj bilježnici.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...