četvrtak, 1. ožujka 2018.
KREŠENTI – ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj djeci također
Sastojci
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
Priprema
1.
Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
2.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
3.
Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
4.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
5.
Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.
6.
U mojoj bilježnici.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...

-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
Nema komentara:
Objavi komentar