nedjelja, 18. ožujka 2018.
CRNAC BEZ JAJA S BANANOM!
Tako je socan ma topi se u ustima.
Božanstven je.
(mjera – 1 šalica = 2 dl)
Sastojci
1 šalica kiselog vrhnja
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja (suncokretovo)
1 i pol smiksana banana
2 šalice pšenične krupice (grisa)
2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
4 na vrh pune žlice kakaa
1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
2 žličice sode bikarbone
po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
čokoladni umak
5 - 10 žlica mlijeka
par kapi ulja
1 paketić vanilin šećera
10 dag fine tamne čokolade
5 žlica čokolade u prahu
5 dag maslaca
Priprema
Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
Ostaviti da se ohladi, narezati i
poslužiti (ako se stigne ohladiti)!
Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom. Probajte, oduševit ćete se
Posluživanje
Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke!
Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar