srijeda, 14. ožujka 2018.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI


Sastojci:
250 ml slatke pavlake
500 g mascarpone
100 g secer u prahu
1 vanilin secer



par kapa limunov soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto liker
oko 60 piskota
kakao za posipati tiramisu

Priprema:
1. U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.



2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.
3. Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom
4. Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...