nedjelja, 11. veljače 2018.
ZAPIŠITE RECEPT – Torta kraljice Elizabete: Pravi se za 10 minuta…
Britanska kraljica Elizabeta ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom nakon večere.
U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!
Sastojci:
120 g crne čokolade
120 g šećera
120 g putera
220 g keksa
Za podmazivanje: pola kašike putera
Za glazuru: 220 g crne čokolade
Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha
Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima, piše “Lepa & Srećna“…
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
Nema komentara:
Objavi komentar