subota, 17. veljače 2018.
Sendviči s prženim jabukama
Sastojci
2 kriške bijelog kruha
1 jaje
60ml mlijeka
Muškatni oraščić - za okus
1 jabuka
1 žlica šećera
½ žlice cimeta
50gr maslaca
šećera u prahu po ukusu
Priprema
1.
Jabuku ogulimo, očistimo od sjemenki i isiječemo na male komadiće. U tavi zagrijemo pola maslaca, te jabuke propržimo sa obje strane, dok budu mekane, a zatim na jabuke dodamo cimet i šećer i pržimo dok se šećer ne otopi (oko 2 minute).
U drugoj posudi pomiješamojaja, mlijeko i muškatni oraščić pa u ovu smjesu potopimo kriške kruha da su potpuno natopljeni. Moj kruh upije cijelu mješavinu mlijeka i jaja.
U tavi zagrijemo drugu polovicu maslaca, stavimo kruh i pržimo dok ne zažute (cca 5 minuta).Okrenemo ih i pržimo oko 5 minuta i sa druge strane. Izvadimo kruh na tanjur, na njega stavimopržene jabuke, pospemo ihšećerom u prahu. Uživajte
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...

-
Omiljene, predivne sa najlepšom kremom, uživamo u njima. SASTOJCI: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje ZA KREM...
-
POTREBNO: 500 gr gotovih kora za pitu 300 gr sira 2 jaja ulje i so Premaz: 1 manje pakovanje kvasca prstohvat šećera kašičica ...
Nema komentara:
Objavi komentar