subota, 17. veljače 2018.

Sendviči s prženim jabukama


Sastojci 
2 kriške bijelog kruha
1 jaje
60ml mlijeka
Muškatni oraščić - za okus
1 jabuka
1 žlica šećera
½ žlice cimeta
50gr maslaca
šećera u prahu po ukusu
Priprema
1.
Jabuku ogulimo, očistimo od sjemenki i isiječemo na male komadiće. U tavi zagrijemo pola maslaca, te jabuke propržimo sa obje strane, dok budu mekane, a zatim na jabuke dodamo cimet i šećer i pržimo dok se šećer ne otopi (oko 2 minute).


U drugoj posudi pomiješamojaja, mlijeko i muškatni oraščić pa u ovu smjesu potopimo kriške kruha da su potpuno natopljeni. Moj kruh upije cijelu mješavinu mlijeka i jaja.
U tavi zagrijemo drugu polovicu maslaca, stavimo kruh i pržimo dok ne zažute (cca 5 minuta).Okrenemo ih i pržimo oko 5 minuta i sa druge strane. Izvadimo kruh na tanjur,  na njega stavimopržene jabuke, pospemo ihšećerom u prahu. Uživajte
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...