srijeda, 28. veljače 2018.

KARFIOL ZAPEČEN U RERNI. Ovaj recept napraviće vas pravim majstorom kulinarstva


To, da je karfiol – prava vitaminska bomba, poznato je svima. On je san svakog nutricioniste, jer je bogat ogromnom količinom proteina, vitamina, minerala i drugih korisnih hranljivih materija
Pošto karfiol sadrži mnogo vlakana, organizam ga odlično usvaja, piše “Uspesna zena“…
I pri tome, karfiol uopšte nije dosadno povrće, mada ga mnogi smatraju takvim.

Recept, predložen u nastavku teksta, ubijediće vas u to. Ovo jelo je odličan način da vaša djeca unesu tako neophodne vitamine!




Probajte pripremiti karfiol na ovaj način, i uvjerićete se da će i najžešći protivnici ovog povrća biti oduševljeni.

Karfiol zapečen u rerni (recept):

Za pripremu ovog jela biće potrebni sljedeći sastojci:
1 glavica karfiola
1 supena kašika ulja
300 ml grčkog jogurta (možete ga zamijeniti gustim jogurtom)
sok od jednog limuna
1 supena kašika kima
1 supena kašika izgnječenog bijelog luka
1 kafena kašika karija u prahu
0,5 kafene kašike bibera
2 kafene kašike soli




Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i papir za pečenje) Dobro operite karfiol i uklonite svo zeleno lišće sa njega. U sudu promiješajte jogurt sa limunovim sokom, dodajte kim, izgnječen bijeli luk, kari, biber i so. Sve dobro promiješajte. Umočite glavicu karfiola u pripremljenu marinadu. Peći u rerni 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lijepu hrskavu koricu na površini karfiola. Izvadite iz rerne, ohladite ga desetak minuta i servirajte ga sa zelenom salatom

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...