subota, 17. veljače 2018.

GRILIJAŠ ROLAT. UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU!



Za praznicni meni, kao fini desert na kraju rucka.

SASTOJCI
Kora
8 jaja
8 kasika secera
8 kasika mlevenih oraha
4 kasike brasna

Fil
4 jaja
8 kasika secera
1 vanilin secer
250 g maslaca
150 g grilijasa
100 g cokolade


 
Grilijas
200 g secera
150 g oraha

PRIRPEMA
Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance, na kraju pazljivo umesati orahe i brasno.
Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru. Zaviti u rolat uz pomoc vlazne kuhinjske krpe.
Skuvati na pari fil od 4 jaja i 8 kasika secera, kad se prohladi umesati maslac i ako je potrebno dodati jos malo secera u prahu po ukusu.
Fil podeliti na dva dela, ostaviti malo na stranu za premazivanje, pa u jedan deo dodati usitnjeni grilijas a u drugi rastopljenu cokoladu.
Razviti koru, premazati prvo filom od cokolade a preko njega staviti i fil sa grilijasom, pa sve zajedno uviti u rolat.


 
Premazati ceo rolat filom koji smo odvojili i posuti preostalim grilijasom.
Kad se rahladi, seci na tanke snite.
Za grilijas ili krokant, rastopiti secer kao karamel, dodati orahe i sve preruciti na tanjir namazan uljem. Kad se smesa ohladi, usitniti u avanu/muzaru…ako vam ostane viska grilijasa, dobro zatvoriti i iskoristiti za neke druge kolace, keksice i sl.

POSLUZIVANJE
Rolat je vrlo ukusan, pout neke fine tortice, ako zelite da ima vise fila, mozete dodati jos 100 g maslaca i isto toliko secera u prahu…mislim da ce Vam se dopasti.:))) Prijatno!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...