petak, 9. veljače 2018.

EKONOMIČAN RUČAK. KOMBINACIJA MLJEVENOG MESA I KROMPIRA!



Zgodno za zaposlene jer se moze pripremiti vece ranije.
Cergarske snicle

Sastojci
500 grama mlevenog mesa
2 krompira
2 mrkve
1 glavica crnog luka
4.5 kasike brasna
1/2 kesice praska za pecivo
malo vode



1 mala soljica ulja
sol, biber, vegeta
suvi persunov list
ulje za przenje

Priprema
1.
Krompir, luk i mrkvu ocistiti i sve naribati na ribez.
2.
Pomesati sa mlevenim mesom. U to dodati brasno, prasak za pecivo, malo vode, ulje, persunov list, sol, biber i vegetu.
3.
Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji u frizideru nekoliko sati, ali je najbolje da ostane celu noc.
4.
Vlaznim rukama formirati snicle velicine hamburgera ili manje, pa ih praziti u vrelom ulju.
5.
Pecene snicle stvljati na kuhinjski



papir da se upije suvisna masnoca.
Posluživanje
Ovo je recept iz izdanja “Mleveno meso 2”. Od ove smese bude oko 15 manjih snicli ili manih pljeskavica.
coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...