četvrtak, 8. veljače 2018.

DORUČAK BEZ PO MUKE. DJECA ĆE SE BAŠ OBRADOVATI.



Aromatični, fini, hrskavi.
Aromatični punjeni kroketi

Sastojci
Za tijesto:
500 g bijelog krumpira
120 g brašna
30 g svinjske masti (ili maslaca)
1 jaje
4 češnja češnjaka



1 čajna žličica sjeckanog vlasca
- sol, po želji vegeta (prema ukusu)
- šunka i sir (gauda, edamer, podravac i sl.) za punjenje

Za paniranje:
2 jaja
- krušne mrvice
- ulje za prženje

Priprema
1.
Krumpir operite, skuhajte, malo ohladite, pa ogulite. Još topli krumpir naribajte, dodajte mu jaje, mast, brašno, protisnuti češnjak i začine, te umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj ploči od tijesta formirajte valjak i izrezujte krokete.
2.
Sir narežite na štapiće dugačke cca 3 cm, debljine cca 0,5 cm, te svaki omotajte šunkom, položite na sredinu kroketa (kojeg malo spljoštite), omotajte tijestom, dobro zatvorite rubove (kako vam se prilikom prženja ne bi tijesto raspucalo i nadjev iscurio), te oblikujte krokete.
3.
Krokete uvaljajte u brašno, jaja i



mrvice, te pržite na ulju dok ne dobiju lijepu boju.

Posluživanje
Punjene krokete poslužite kao toplo predjelo ili kao samostalan obrok uz tartar umak i salatu po izboru.
Ove krokete možete pripremiti i na klasičan način (bez punjenja) te ih poslužiti kao prilog mesnim jelima.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci 300 ml punomasnog mlijeka 200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog) 100 g šećera 4 žumanjka 100 g tamne čokolade (70...